Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Bali Indonesia

Bali, het “Godeneiland” zoals men het hier graag noemt, ligt in het midden van de Indonesische archipel. Hier wacht een klein paradijs, om gepassioneerd te ontdekken; een unieke cultuur, overweldigende landschappen van rijstvelden en en gastvrije en warme bevolking.

Niettegenstaande het toerisme hier een hoge vlucht heeft genomen, heeft de bevolking toch zijn cultuur en godsdienst weten te behouden. Bali is één van de kleinste eilanden van de archipel maar beschikt over een grote geografische verscheidenheid door zijn vulkanen en bergen. De Mont Agung is met zijn 3100 m de hoogste en de Mont Bautur met zijn 1717 m nog steeds een actieve vulkaan. De krater biedt een mooi zicht op het gelijknamige meer. Het binnenland wordt gedomineerd door bergen en vulkanen met enorme rijstvelden in terrasvorm aangelegd. De kusten genieten van mooie witte zandstranden of vulkanische met een dikwijls woelige zee; aldus zijn er hier enkele beroemde surfplaatsen en ook vele duikplaatsen met een rijke onderwaterfauna en -flora (vissen en koralen).

De Hindoes vormen er de meerderheid en houden hun oude tradities nog zeer levendig.. De tempels zijn er ontelbaar, vermits elk huis er over één beschikt. De belangrijkste zijn Besakih, Uluwatu en Tanah Lot. De ceremonieën, riten en Balinese feesten kleuren het leven van elke dag. De streek van Ubud leent zich bijzonder goed tot mooie wandelingen door prachtige landschappen. Het is nochtans te verkiezen zich te verwijderen van toeristische centra om aldus meer authenticiteit te vinden.

Alhoewel de stranden niet echt idyllisch te noemen zijn, toch zijn ze zeer aangenaam; Kuta of Nusa Dua behoren tot de mooiste. De overige stranden zijn samengesteld uit grijs vulkaanzand en het baden is er soms gevaarlijk. De activiteiten op Bali zijn ontelbaar. Zeer mooie duikplaatsen zijn er gemakkelijk bereikbaar, eveneens het “surface-supplied” duiken.

De bekendste zijn deze van Tulamben, op het kleine eilandje Menjongan of het eiland Lembongan. Surfen is een populaire sport op Bali dat enkele van Indonesië’s drukst bezochte surfplaatsen heeft. Tot de mogelijkheden behoren ook nog rafting en de meeste watersporten (jetski, windsurf, zeilen....). En daarenboven bieden de meeste badplaatsen ook nog golf, tennis. En “last but not least” is Bali hoe langer hoe meer bekend voor het shoppen en lokale ambachten.

WIJ SELECTEERDEN VOOR U 2 VOORSTELLEN:

1 / COMBINATIE VAN HET HOTEL OBEROI BALI & OBEROI LOMBOK
2 / RONDREIS ‘WARE VERJONGINGSKUUR OP BALI’

COMBINATIE VAN HET HOTEL OBEROI BALI & OBEROI LOMBOK

The Oberoi Bali*****

Prachtig hotel van grote luxe op het strand van Seminyak in het zuidwesten van Bali. De kamers ‘Lanai’ en de villas die in een aangename tropische tuin liggen, langs een strand van 500m garanderen intimiteit en privacy.

Het hotel is één van de meest luxueuze op Bali. Zonder twijlen, een aanrader voor romantische zielen.

The Oberoi Lombok*****

Dit hotel van grote luxe is op het strand van Medana Beach gebouwd volgens een Balinees dorp. Het slaagt er wonderbaar goed in om luxe sereniteit, intimiteit en privacy te combineren. Lombok is heel wat minder toeristisch dan Bali, hier beleeft u een vakantie weg van de massa.

Dit hotel is de ideale plaats voor een droomverblijf in een hemels hotel op een paradijselijk strand.

Praktisch

 • Internationale reispas, geldig tot 6 maanden na retour is verplicht
 • Visum voor vertrek af te halen op de ambassade in Brussel. Indien ter plaatse genomen, dan kost dit 25USD. Opgepast voor Nederlandse reispassen is het ter plaatse niet mogelijk. 
 • Geen inentingen vereist
 • Het klimaat is warm en vochtig gedurende het ganse jaar. De maanden mei tot oktober zijn aan te raden, het klimaat is dan droger en zonnig. 
 • Uurverschil: +6u in de zomer, +7u in de winter
 • Taal: Engels, Indonesisch

Rondreis "Ware verjongingskuur op Bali

Tijdens deze rondreis maakt u kennis het godeneiland Bali en geniet u ook van massages. De hotels die geselecteerd werden voor deze rondreis zijn stuk voor stuk pareltjes van charme hotels.

Het programma

Dag 1: Brussel - Denpasar
Vertrek vanuit Brussel naar Denpasar, per nachtvlucht.

Dag 2: Denpasar - Umalas
Aankomst op de luchthaven van Denpasar.
Verwelkoming met bloemen en privé-transfer naar de Villa Mathis, een exclusief hotelconcept! Hier verwelkomen Bruno en Lilka u als vriend des huizes. Naar eigen believen kan u uw maaltijden nemen aan het zwembad, in uw lounge of ’s avonds in de door toortsen feeëriek verlichte tuin, is er een romantisch restaurant met prachtig zicht op de omringende rijstvelden. Tot de mogelijkheden behoren massages in de Spa of u kan er ook een fiets huren. Deze oase van rust en vrede dompelt u onmiddellijk onder in de wonderlijke wereld van dit Godeneiland. Een traditionele massage van 1uur, op basis van essentiële oliën wordt u aangeboden in de tuin, om te bekomen van de lange reis. Vrij avondmaal, overnachting.

Dag 3: Umalas
Vrije morgen in de Villa Mathis. Een gratis hoteltransfer brengt u eventueel naar het mooie strand van Seminyak, op enkele minuten. Of maak er een ritje te paard. (paarden in de onmiddellijke omgeving van het hotel; uw gastheer of -vrouw zal u graag helpen bij de reservatie). Vrije lunch.
In de namiddag, excursie naar de stranden van Kuta en de legendarische rotsen van Uluwatu met een tempel, ingenomen door de op Bali heilig beschouwde apen. Daarna een diner met zeevruchten en vis in een plaatselijk vissersrestaurant op het strand van Jimbaran. Terugkeer naar de Villa Mathis voor overnachting.

Dag 4: Umalas
Vrije dag voor dolce farniente. Uw gastvrouw of -heer kan u desgewenst ook een waaier van activiteiten voorstellen gaande van klassieke excursies tot rafting, cruise naar de omringende eilanden, enz.

Dag 5: Umalas - Ubud
Na het ontbijt, vertrek naar het noorden van het eiland Bali. Onderweg, stop bij de tempel van Tanah Lot, buiten de drukke uren, wat de serene atmosfeer ten goede komt en de schoonheid ervan nog meer in de kijker zet. Vervolgens naar de prachtige, doch eerder miskende streek van Jatiluwih; rijstvelden in terrasbouw zover het oog reikt. Verder noordelijk, stop in Bedugul, bergdorp aan het meer van Bratan, met de bloemen- en fruitmarkt van Candikuning. Lunch aan de oevers van het meer, met de tempel van Ulun Danu, een aan de watergodin Dewi Danu gewijde tempel. Terugtocht naar het centrum van het eiland, met aankomst in de late namiddag in Ubud, artiestendorp dat inmiddels is uitgegroeid tot een aangenaam verblijfsoord. Intrek in het hotel Alila Ubud. Afternoon Tea met Balinees gebak op het terras. Intrek in een luxekamer. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 6: Ubud
‘s Morgens, vertrek voor een ochtend mountainbike langs rijstvelden en dorpen. Een zeer mooie tocht van een dertigtal kilometer. U maakt er kennis met de traditionele Balinese levenswijze. Stop waar u wilt... Mooie fotoshoots in het vooruitzicht! Aankomst in het dorp van Ume Abian, daarna lunch in het zomerpaleis van een prins met zicht op het idyllische landschap. ‘s Namiddags, terugkeer naar Ubud. In een mooie spa van het dorp, wacht u een Cream Bath (massage van schedel en schouders met een revitaliserende emulsie). Terugkeer naar het hotel voor de Afternoon Tea, u door het hotel aangeboden. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 7: Ubud
Vrije dag in kamer en ontbijt. ’s Namiddags afternoon tea. In het prachtige kader van de Mandara Spa van het hotel Alila wordt u verwend met een aangeboden Balinese massage.

Dag 8: Ubud - Manggis
‘s Morgens vertrek naar het oosten van Bali. Op weg bezoek aan Gunung Kawi, de «Berg van de poëzie» en lunch in een restaurant met zicht over de vulkaan Batur. ‘s Namiddags, bezoek aan de tempel van Besakih, gebouwd tegen de rug van de Mont Agung, de bekendste en hoogste vulkaan. Tegen het vallen van de avond, transfer naar het strand en intrek voor de volgende 3 nachten in een luxekamer in het hotel Alila Manggis met zijn palmbomenbos en groot zwembad. Vrij avondmaal, overnachting.

Dag 9: Manggis
Deze dag is gewijd aan het bezoek van het dorp Tenganan, gevolgd door een twee uur durende wandeling in de omringende dorpen en rijstvelden. Aankomst in de Koninklijke baden van Tirtagganga en lunch in het restaurant met zicht over de baden. Terugkeer naar Manggis in de namiddag. Afternoon Tea met Balinees gebak.

Dag 10: Manggis
Vrije morgen voor strandgenoegens zoals zonnebaden, snorkelen of duiken met fles. Vrije lunch. ‘s Namiddags, afspraak in de Spa! Tijd voor de luxeverzorging van uw verblijf! De Lulur: een verwenbehandeling van 1 uur 45 minuten, geschikt voor zowel man als vrouw. De behandeling omvat een ontspannende massage, een lichaamspeeling met planten en kruiden, een yoghurtmasker om de huid te verfrissen en er de natuurlijke Ph van te herstellen. Een aromatisch bloemenbad en een “jamu” traditioneel Indonesisch elixir) sluit de behandeling af. Afternoon Tea. ‘s Avonds, romantisch diner in het hotel.

Dag 11: Manggis - Densapar - Brussel
Naargelang het vluchtschema, transfer naar de luchthaven, assistentie bij de check-in.

Dag 12: Brussel

DE HOTELS TIJDENS UW VERBLIJF:

Villa Mathis **** Charme

In Umalas, een typisch Balinees dorpje, genesteld te midden de typische Balinese rijstveldterrassen, vindt u een nieuw concept van logement: “Villa Mathis“.

Op een immens domein -10 min van Seminyak en 15 min van Kuta- vindt u 3 zeer mooie villa’s, ingeplant in een decor van tropische tuinen en waterpartijen. Elk moment verwacht u er een reportageteam van één of ander interieurtijdschrift tegen het lijf te lopen! Halverwege de “Riad” en de “Afrikaans Lodge”, ligt de Villa Mathis, waar een uiterst persoonlijk onthaal u onderdompelt in de unieke, elegante sfeer van dit “Godeneiland”. Het domein is volledig toegankelijk voor al zijn gasten, zodat u dus kan genieten van de diverse zwembaden; van de overlopende jacuzzi in het zwembad van de Zomer Villa of naar de intieme “balé” van de “Winter Villa”. 3 ruime villa’s met 4 en 5 slaapkamers, mooi zicht op de grote tuinen, sommigen met een verdieping én dus een prachtig zicht op de omringende rijstvelden. Elke villa heeft zijn eigen zwembad, lounge, diverse mooi ingerichte relaxruimtes, een keuken, een eetkamer, een kleine vijver en grote groene zones.

De Villa Mathis vormt het gedroomde decor om zich te onthaasten en te proeven van een levensstijl “op zijn Balinees”. In deze op zijn minst verrassende oase van rust, slaagt men er in een verblijf in alle intimiteit te combineren met de dienstverlening van een hotel met klasse. U proeft hier van het echte Bali en laat u (ver)leiden door de sfeer van rust en vrede. Het hotel wordt gerund door een Franstalig koppel, dat u in alle discretie in de watten legt én u tijdens uw verblijf aangenaam weet te verrassen...

Alila Ubud *****

Het hotel Alila Ubud ligt in de hoogtes van Ubud, een waar toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, temidden het artistieke en culturele centrum van Bali. In de omgeving van het hotel vindt u tal van traditionele dorpjes. Hedendaags design in een traditionele Balinese omgeving. De terrassen en tuinen kijken uit over de vallei van Ubud.

De 64 kamers en suites liggen verspreid in 14 gebouwen van 2 verdiepingen gebouwd volgens een Balinees dorp. Alle met zicht op de rivier Ayung.

Pure Balinese sfeer in een geraffineerd kader.

Praktisch

 • Internationale reispas, geldig tot 6 maanden na retour is verplicht
 • Visum voor vertrek af te halen op de ambassade in Brussel. Indien ter plaatse genomen, dan kost dit 25USD. Opgepast voor Nederlandse reispassen is het ter plaatse niet mogelijk. 
 • Geen inentingen vereist
 • Het klimaat is warm en vochtig gedurende het ganse jaar. De maanden mei tot oktober zijn aan te raden, het klimaat is dan droger en zonnig. 
 • Uurverschil: +6u in de zomer, +7u in de winter
 • Taal: Engels, Indonesisch