Beauty Of Mauritius

Mauritius is de typische bestemming, waarvan men denkt haar op voorhand te kennen: prachtige witte zandstranden, lagunes blauwer dan blauw, palmbomen, de alomtegenwoordige zon... Dat alles bestaat, even paradijselijk als in uw dromen. Maar, want er is een «maar», er bestaat ook een ander Mauritius waarvan u misschien zelfs het bestaan niet vermoedt ...

Het is niet enkel een strandparadijs temidden van de Indische Oceaan: het is een republiek, dynamisch, jong, enthousiast, met het oog gericht naar de toekomst en de rest van de wereld. De bevolking bestaat er uit een smeltkroes van uiteenlopende nationaliteiten en is zo één van de meest kleurrijke (van blank tot zwart). Aanhangers van verschillende culturen en godsdiensten respecteren er elkaars overtuiging en leven er harmonieus samen.
Iets waar andere naties naar opkijken.

Te Port Louis, de hoofdstad, staat er een moskee, een pagode, een kathedraal en een hindoetempel broederlijk naast elkaar... Hoe ze dit kunnen?

U kunt zich deze vraag inderdaad stellen maar u zal zich zeker ook afvragen hoe dit eiland er tevens in slaagt om zowel de eeuwenoude tradities te bewaren en tegelijkertijd zo vooruitstrevend te zijn. De prachtige natuur is er ongerept en gemakkelijk toegankelijk zowel als wandelaar of als toeschouwer.

Om voor u het plaatje volledig te maken: u zult er versteld staan van de kwaliteitsvolle hotels, de finesse van de gastronomie en de vriendelijkheid van de Mauritianen.

U die misschien alles over dit eiland al dacht te weten, er wacht u een aangename verrassing, en dit zonder jetlag!

Hotel 20° Sud

Uit het zicht, achter een grote eiken koetspoort, bijna verscholen in een oud kokospalmbos aan de rand van het water, ligt één van de best bewaarde geheimen van het eiland verborgen: het hotel 20° Sud. Het eerste en enige hotel van Mauritius dat de verfijning en de voortreffelijkheid van een luxehotel aanbiedt met de afmetingen van een charmehotel.

Het hotel 20°Sud ligt genesteld in een prachtig en bevoorrecht kader, tussen Grand Baie et Pointe aux Canonniers. U geniet er van een charmant en rustig verblijf, mede dankzij de ligging midden privé-residenties. De kleine weg ernaar toe wordt derhalve enkel voor lokaal residentieel verkeer gebruikt. Geen kinderen onder de 5 jaar toegelaten.

De 35 kamers zijn ingericht door het Belgische decoratiehuis Flamant, alle met zicht op zee.

Houdt u van lekker tafelen, een intieme, gezellige en gemoedelijke sfeer, dan zal dit hotel u vast en zeker bekoren. De ultieme plaats voor een romantische huwelijksreis!

Praktisch

  • Internationale reispas, geldig tot 6 maanden na retour is verplicht 
  • Geen inentingen vereist
  • Van juni tot september, winter met kortere dagen. Van oktober tot mei : warm tot zeer warm met af een toe tropische buien. 
  • Uurverschil: +2u in de zomer, +4u in de winter
  • Taal: Frans, Engels en Creools.
  • Er wordt links gereden. 

TIP: COMBINEER UW STRANDVAKANTIE MET EEN ACTIVE RONDREIS OP HET EILAND REUNION

HEEFT U HET MEER VOOR RESORTS OF WENST U UW STRANDVAKANTIE TE COMBINEREN MET EEN RONDREIS OP LA REUNION, VRAAG ONS ADVIES VOOR HET UITWERKEN VAN UW HUWELIJKSREIS OP MAAT.