Wij nemen enkele voorzorgsmaatregelen ivm het Coronavirus. Klik hier voor meer info.

Cmb01 0

8 daagse rondreis met boeiende cultuur en adembenemende natuur!

Dag 1: Brussel - Colombo

Rechtreekse vlucht van Brussel naar Sri Lanka

Dag 2: Colombo - Habarana

Aankomst op de luchthaven van Colombo en aansluiten rijdt u naar Habarana. Deze stad ligt centraal in de door Unesco beschermde driehoek Anuradhapura - Pollonaruwa - Kandy.

Dag 3: Habarana - Anuradhapura - Habarana

Vandaag rijdt u naar Anuradhapura. Deze stad was de eerste hoofdstad van het eiland en de residentie van 113 opeenvolgende koningen. Pas in het begin van de vorige eeuw werd een groot deel van de ruïnes blootgelegd. In één van de enorme stoepa's of pagodes verspreid over de stad zou het rechtersleutelbeen van de boeddha bewaard liggen. Ook bewondert u er de heilige Bo-boom, de oudste gedocumenteerde boom ter wereld.

Dag 4: Habarana - Sigiriya - Pollonaruwa - Habarana

Vandaag maakt u kennis met de Sigiriya-rots, bekend voor zijn goedbewaarde fresco's van de wolkenmeisjes en zijn prachtige uitzicht. Na de middag ontdekt u Pollonaruwa waar zich de indrukwekkende 14 meter lange stervende boeddha bevindt.

Dag 5: Habarana - Kandy

U reist nu door naar Kandy, een stad aan een kunstmatig meer. Onderweg ontdekt u één van de specialiteiten van Sri Lanka: kruiden. Na de middag bezoekt u de 'Tempel van de Tand' en de dag wordt afgesloten met een cultureel dansspektakel.

Dag 6: Kandy - Peradinya - Kandy

De dag begint met een deugddoende ochtendwandeling door de koninklijke botanische tuinen. Hier groeien meer dan 4.000 verschillende planten- en boomsoorten! U bezoekt een batikbedrijfje en tijdens uw vrije namiddag kunt u in alle vrijheid van het culturele en geesteleijke centrum van het eiland genieten.

Dag 7: Kandy - Nuwara Eliya - Kandy

Deze ochtend begint met een adembenemende panoramarit naar Nuwara Eliya, ook wel 'Little England' genoemd. Deze stad ligt op 1.900 meter hoogte en staat bekend voor zijn theeplantages.

Dag 8: Kandy - Pinnawala - Colombo

U reist vandaag terug naar de hoofdstad, en brengt onderweg een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawala. Hier leven zo'n 60 olifanten die in verlaten of gewond in het oerwoud teruggevonden werden. Elke dag nemen de dieren een bad in de rivier, wat een waar schouwspel vormt!

Dag 9: Colombo - Brussel

Na het ontbijt vertrekt u richting luchthaven met aansluiten uw terugvlucht naar Brussel.

U logeert in degelijke middenklasse hotels (allen *** en ****) en dankzij uw privéchauffeur geniet u in alle vrijheid van dit prachtige eiland.

Wist u dat u deze reis reeds kan maken vanaf 1.650* euro per persoon?

*prijs uitsluitend geldig op bepaalde afreisdata, inclusief internationale vluchten en volgens de voorwaarden van de brochure Thomas Cook Belgium Exotische Vakanties winter 2010/2011.