Anse Lazio

Yahoo! Travel bevroeg zijn lezers over de hun ideale strandbestemmingen. Bleek dat de vele nochtans gerenommeerde Europese stranden allemaal buiten de prijzen vielen. Vermits de meeste van die plaatsen in het zuidelijk halfrond liggen of vlakbij de evenaar, kunnen er heel wat dienen als suggestie voor een zonnige wintervakantie. Mogelijks bevat deze keuze een aantal suggesties. De keuze voor (min of meer) zongegarandeerde bestemmingen in de winter is nu eenmaal niet reuzegroot vanuit het perspectief van Europa en omliggende bekeken.

1.Anse Lazio (Seychellen)

Anse Lazio ligt op Praslin, het tweede grootste eiland van de Seychellen. Dit strand voelt bij uitstek aan als een oase, waarbij de typische rotsformaties voor aangename schaduw zorgen. Er staan geen grote gebouwen in de buurt, alleen enkele bars en restaurants achter de palmenrijen. Het koraalrif  houdt de zee kalm en maakt er ook een ideale plaats van om te snorkelen en te zwemmen.  

2.Sanur Beach (Bali)

Sanur Beach is de plaats van waaruit het toerisme zich op het ‘Eiland van de Goden’ ontwikkeld heeft. Dit traditioneel dorp heeft ergens zijn eigen cultuur weten te bewaren maar combineert dit moeiteloos met de behoeften van de toerist. Alle nodige horecavoorzieningen zijn er zowel als interessante bezienswaardigheden. De temperatuur van het oceaanwater is constant aangenaam. 

3.Hahei Beach (Nieuw-Zeeland)

Als veelvuldig uitverkoren filmlocatie ontbreekt het Hahei Beach, op het schiereiland Coromandel, ongetwijfeld niet aan schilderachtig gehalte. Vooral de zonsondergang is fantastisch. Daarenboven zijn er heel wat mogelijkheden voor watersporten en beschikt het dorp over alle nodige faciliteiten voor de bezoekers. De thermale bronnen van Hot Water Beach liggen vlakbij.

4.Ka’anapali (Hawaii)

Tussen het riante aanbod van Hawaii ging de vox populi naar Ka‘anapali, op het uiteinde van Maui. Dit strand beschikt over alle troeven zowel voor zonnebaden, snorkelen, surfen als walvis spotten. De bezoekers kunnen ter hoogte van het waterfront ook ruim genieten van leuke winkels, openluchtrestaurants, golfterreinen en de Sugar Cane Train die naar het historische Lahaina spoort.  

5.Cas Abao Beach (Curaçao)

Dit strand aan de noordwestelijke zijde van dit kleinere Caribisch eiland wordt door de lezers van Yahoo! Travel vooral geprezen omwille van de enorme kwaliteiten van het strand zelf. Het water is er kristalhelder en leent zich dus uitstekend tot duiken, snorkelen, kayakken en andere watersporten. Vlakbij aan land gelden dan weer opportuniteiten zoals een daiquiri bar, salsa lessen of massage.

6.Coronado Beach (Californië)

Dit luxueus uitgebouwd strand van San Diego heeft een klimaat vergelijkbaar met de Middellandse Zee. Coronado Beach is geschikt voor families, want beschikt over eigen reddingsdiensten. De zee leent zich tot zwemmen, snorkelen, vissen en dergelijke meer. Te lande staan heel wat schitterende gebouwen, met als top of the bill Hotel del Coronado, waar geregeld celebrities vertoeven.     

7.Santa Marta (Colombia)

Santa Marta is de oudste stad van Colombia, een land dat op ruim 300 knappe stranden aan de Caribische Zee en de Pacific kan bogen. Keuze te over dus! Santa Marta put zijn meerwaarde onder meer uit de hagelblanke stranden omzoomd door kalme zwemwateren, het heel aardig uitgebouwde beachfront, de nieuwe marina en de nabijheid van Tayrona National Park.     

8.Santa Rosa Beach (Florida)

Tussen de vele hoogwaardige stranden van Florida werd Santa Rosa Beach, in Hogtown Bayou, geplebisciteerd omwille van de uitgestrekte superzachte zandpartijen en de immer kalme zee. Santa Rosa is één van de dorpen van South Walton en kenmerkt zich tevens door het genereus aanbod om te shoppen, copieus te eten, kunst te bewonderen, in de natuur te wandelen en te golfen.     

9.Playa Norte (Mexico)

Playa Norte is het populairste strand van Isla Mujeres, het eilandje rechtover Cancun. Het zand is er superzacht en het water turkoois, wat een pak strand- en wateractiviteiten toelaat. Ter plekke bestellen strandbars zelf de gewenste drankjes en snacks tot bij de handdoek van de bezoekers. Nieuw in de buurt is het Underwater Museum, met ruim levensgrote 400 beelden op de zeebodem.     

10.Monterrico (Guatemala)   

In tegenstelling met elders zijn de stranden veel donkerder, want van vulkanische origine. Het water van de Pacific is met z’n krachtige golven ruwer maar wel prima voor surfers. Deze eigenzinnige keuze heeft dan ook een aparte verklaring: de zeeschildpadden die het strand gebruiken om te broeden en de charme die uitstraalt van vissersdorp Monterrico met z’n goedkope levensstandaard.