La Mamounia Marrakesh

De gouden hotellijst van Europa

In de prijzenregen die ieder jaar opnieuw over de hotelsector gestort wordt zijn er toch nog bijzondere vlagen die speciale aandacht krijgen. De Golden List van het Britse super-de-luxe magazine Condé Nast Traveller behoort daar zeker toe.

Lees meer
Ostrow Tumski We Wroclawiu

Silezië blinkt uit met kastelen en industrieel erfgoed

Allicht beïnvloed door jarenlang IJzeren Gordijn is de algemene kennis van Polen bij de meeste mensen niet meteen om van achterover te vallen. Met in juni 2012 de organisatie van het EK voetbal (samen met buurland Oekraïne) zou daar wel eens verandering kunnen in komen.

Lees meer
Bangladesh

De top 10 van ‘s Werelds opvallendste ‘budgetbestemmingen’

Rangschikkingen dienen vaak met een korrel zout genomen te worden. Lonely Planet stelde een lijst van budgetvriendelijke bestemmingen voor 2011 op, maar doet daar zelf vrij luchtig over. Terecht, want de verplaatsingskosten naar zo’n bestemming kunnen onmogelijk verrekend worden voor iedereen. Daarom wordt de aandacht dan ook telkens alleen getrokken op bepaalde voordelige transacties ter plaatse. Deze top-10 heeft wel de verdienste enkele mooie suggesties aan te kaarten.

Lees meer
Augsburg

Beierse toppers van toen en nu

Trier is alom gekend als de oudste stad van Duitsland, maar wie is de nummer twee? Die eer komt Augsburg toe. De derde grootste stad van Beieren - na München en Nürnberg - geniet voorlopig niet zo'n grote bekendheid bij ons. Misschien is dat wat aan het veranderen nu de plaatselijke voetbalploeg in de Bundesliga speelt. Samen met de topclubs uit de twee andere genoemde steden trouwens. Voorwaar een mooi trio om te bezoeken! Beieren biedt als grootste Duitse deelstaat nu eenmaal uitgesproken stedenschoon naast de grote landelijk gelegen coryfeeën zoals Schloß Neuschwanstein, de Chiemsee, de Bodensee en de Beierse Alpen met de Zugspitze als hoogste piek.

Lees meer
Parijs

Top 10 Partysteden

Salamanca is ongeëvenaard om de bloemetjes buiten te zetten.

De beoordelingssite Zoover maakte een top-10 van Europese partysteden. Die rangschikking is uiteraard in de eerste plaats gericht op fuifnummers en feestjesbouwers, waar per definitie vooral jongere mensen toe behoren. Wat is de keuze van de aankomende generatie?

De poll gaf enkele verrassende resultaten, zowel qua steden die niet in de top-10 zitten (zoals Londen, Barcelona, Belgrado, Chersonissos,... ) als het omgekeerde. In zoverre dat Zoover de resultaten van de vox populi toch maar liever verborgen partysteden heeft genoemd.

Lees meer
Acores

De Azoren

Soms zijn beoordelingen niet zo evident. De Azoren als een specifieke strandbestemming omschrijven is misschien ergens erover. Het eiland Santa Maria biedt er fantastische strandpartijen, maar gelet op het ontbreken van hotelinfrastructuur die helemaal op zonnekloppers gericht is (en de weerreputatie van de Azoren kennende) past mogelijks eerder het etiket groene bestemming. Desalniettemin staat vast dat al wie van de zee kan genieten, enorm zal gebiologeerd zijn door deze archipel van 9 specifieke eilanden, ook wel eens de Vlaamse Eilanden genoemd, midden de Atlantische Oceaan.

Lees meer